04
Μαρ

Εντυπωσιακό ενδιαφέρον από τον κλάδο των ΑΠΕ για την έκθεση Renewable Energy Tech – Ξεκινάει την Πέμπτη 7 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη – Δείτε τον κατάλογο των εκθετών

04 03 2024

Με τους καλύτερους οιωνούς και συγκεκριμένα με τεράστια συμμετοχή εκθετών, αλλά και εντυπωσιακό ενδιαφέρον από στελέχη ενεργειακών εταιρειών, από την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες, που δηλώνουν συμμετοχή ως επισκέπτες και ως ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιήσουν οργανωμένες B2B συναντήσεις, ξεκινάει την Πέμπτη 7 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη η έκθεση Renewable Energy Tech της Helexpo που θα συνεχιστεί έως το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Όλοι οι μεγάλοι παίκτες

Όλοι οι μεγάλοι «παίκτες» που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά στον τομέα του εξοπλισμού φωτοβολταϊκών έργων (πάνελ, inverters κ.λπ), και μπαταριών αποθήκευσης, καθώς και σε άλλους τομείς της πράσινης και έξυπνης ενέργειας, εκπροσωπούνται στα περίπτερα της έκθεσης. Δείτε εδώ τον κατάλογο των εκθετών.

Η έκθεση δίνει τη δυνατότητα στις δεκάδες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκάαιολικά, βιομάζα, βιοαέρια, υδροηλεκτρικά, γεωθερμία κ.λπ) της αποθήκευσης ενέργειας, του υδρογόνου και των “πράσινων” αερίων, της ηλεκτροκίνησης, της εξοικονόμησης, των έξυπνων εφαρμογών διαχείρισης και συνολικά στους κλάδους της πράσινης ενεργειακής οικονομίας, να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να έρθουν σε επαφή με τους εν δυνάμει συνεργάτες ή πελάτες τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον επαγγελματιών

Το ενδιαφέρον από στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πράσινης ενέργειας είναι εντυπωσιακό (εγκαταστάτες, αντιπρόσωποι, διανομείς, μελετητές, πάροχοι υπηρεσιών κ.λπ), γεγονός που προεξοφλεί την επιτυχία της έκθεσης σε επίπεδο επισκεπτών από τον επαγγελματικό τομέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν κλειστεί περί τις 400 B2B συναντήσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εκ των οποίων οι μισές αφορούν εταιρείες από τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη που θα συναντήσουν στελέχη των εκθετών.

Προσέλευση από καταναλωτές

Πολύ μεγάλη αναμένεται επίσης η επισκεψιμότητα των ίδιων των καταναλωτών που επιδιώκουν να βρούν λύσεις για φθηνή ενέργεια και φωτοβολταϊκά στέγης. Οι απλοί πολίτες – επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα, κατά το τριήμερο 7-8-9 Μαρτίου, να δουν από κοντά όλες τις δυνατότητες μείωσης των λογαριασμών ρεύματος μέσα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη στέγη τους, αλλά και συστημάτων θέρμανσης, όπως οι αντλίες θερμότητας.

Οι οικιακοί ή επιχειρηματικοί καταναλωτές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δούν σύγχρονο εξοπλισμό για ένα ενεργειακά οικονομικό και «έξυπνο» σπίτι ή επαγγελματική εγκατάσταση, αλλά και υπηρεσίες ή λύσεις που προσφέρουν οι ενεργειακές εταιρείες για έξυπνους μετρητέςφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, διαχείριση ενέργειας κ.λπ.

Φόρουμ για τις ΑΠΕ

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκεντρώνει επίσης το forum που πραγματοποιείται, στο πλαίσιο της έκθεσης, κατά το τριήμερο, σε ειδικό συνεδριακό χώρο, υπό το γενικό τίτλο “HELEXPO DIALOGUES” με κύριους διοργανωτές τη ΡΑΑΕΥ, το energypress και το ΕλληνοΓερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Ένας σημαντικός αριθμός στελεχών του ενεργειακού χώρου, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης συμμετέχουν στα πάνελ του forum που αναπτύσσονται και τις τρείς ημέρες της έκθεσης.

Μεταξύ άλλων, την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ευκαιρίες και προκλήσεις στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις χώρες της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της «πράσινης» επιχειρηματικής κοινότητας από ΒουλγαρίαΡουμανίαΒόρεια ΜακεδονίαΑλβανίαΣερβία και Κροατία.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του forum.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί επίσης ειδικό workshop με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, απευθυνόμενο στους ανά τη χώρα συμβούλους και εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστημάτων αποθήκευσης.

Η πρώτη και η μόνη εξειδικευμένη έκθεση για τις ΑΠΕ

Η έκθεση Renewable Energy Tech είναι η πρώτη μεγάλου βεληνεκούς και ευρωπαϊκών προδιαγραφών εμπορική έκθεση, αποκλειστικά για την αγορά της πράσινης και έξυπνης ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οργανώνεται από τη Helexpo, το μεγαλύτερο και πλέον έγκυρο εκθεσιακό οργανισμό της Ελλάδας, με τη στρατηγική συνεργασία του εξειδικευμένου πόρταλ energypress που αποτελεί το σύμβουλο περιεχομένου της διοργάνωσης.

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της έκθεσης: https://www.renewable-energytech-expo.gr/en/,